Project omschrijving

Gastouderopvang

Behalve de voor- en naschoolse opvang op onze locaties, begint KindRijk ook met het aanbieden van gastouderopvang voor kinderen van 0-13 jaar. De opvang vind dan plaats in de huiselijke sfeer en tegen een aantrekkelijke prijs, maar ook met de pedagogische kwaliteit en christelijke waarden die u van KindRijk Ede gewend bent. Hiervoor werken wij nauw samen met onze gastouders

ik wil mijn kind inschrijven
ik wil overstappen naar KindRijk
Ik wil gastouder worden

Voor ouders

Op dit moment staat onze gastouderopvang nog in de kinderschoenen. We zijn vooral bezig om gastouders te werven die voor ons aan de slag willen. Binnenkort hopen we op deze site een overzicht te plaatsen van deelnemende gastouders en meer informatie over het kennismakings- en aanmeldproces.

Wilt u, of uw gastouder overstappen naar KindRijk? Dan nemen we u graag de moeite uit handen en bieden we u een makkelijke overstapservice, waarbij we u de rompslomp uit handen nemen!

Als u gebruikmaakt van deze overstapservice, laten we uw contract beëindigen bij uw huidige gastouderbureau. en sturen we u per e-mail de overeenkomsten op zodat u die rustig thuis kunt lezen en kunt ondertekenen.

Ook zorgen we ervoor dat wij, op het moment dat u uw kind(eren) ophaalt bij uw gastouder, daar dan ook zijn voor het koppelingsgesprek en om de benodigde formulieren te tekenen. Daarvoor hoeft u dus geen extra afspraak te maken.

Als dank dat u wilt overstappen naar KindRijk bieden we u één maand gratis bureaukosten! (ter waarde van maximaal € 50,-)

Ik stap over!

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind bij KindRijk zich kan ontwikkelen, de wereld kan ontdekken en kan ontspannen, ons pedagogisch handelen staat beschreven in het pedagogisch beleidsplan. Daarin staat beschreven hoe wij werken en hoe wij met bepaalde situaties omgaan. Daarnaast gebruiken we het pedagogisch beleidsplan ook als evaluatie- en toetsmiddel: We vragen ons steeds af: hoe kunnen we de kwaliteit van onze opvang nog verder verhogen?

Download ons pedagogisch beleidsplan
gebedOp KindRijk is iedereen welkom. We werken vanuit een christelijke identiteit. Onze gastouders zijn gelovig en dat werkt door in de manier waarop zij met de kinderen omgaan. Vanuit ons geloof maken we ook bewuste keuzes in wat we aanbieden. We besteden bijvoorbeeld geen aandacht aan Halloween en kiezen ervoor geen gewelddadige spellen of films aan te bieden.

Voor gastouders

Gastouderbureau KindRijk staat nog in de kinderschoenen, maar kan jou als gastouder veel bieden. Omdat we al op verschillende locaties kinderopvang bieden voor verschillende leeftijden, kunnen we jou als gastouder ondersteunen met onze kennis en materialen. Zo kun je gebruikmaken van themapakketten voor activiteiten thuis en spelmaterialen uit onze speel-o-theek. Daarnaast bieden we je als gastouder andere extra’s …

Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij KindRijk zich kan ontwikkelen,. Dus ook jij als gastouder. KindRijk Ede wil als gastouderbureau nauw met je samenwerken om ervoor te zorgen dat jij al je talenten en kwaliteiten kunt inzetten en verder ontplooien. Daarvoor houden we regelmatig contact, maar bieden we ook allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld om een cursus te volgen. Op die manier kom jij tot je recht en zo waarborgen wij de kwaliteit die we als KindRijk willen bieden.

Om gastouder te worden bij KindRijk, moet je natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden voldoen en zijn er de nodige stappen nodig voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt. Natuurlijk helpen we je hier graag bij. Klik op de knop hieronder voor een uitgebreide uitleg over het hoe en wat. 

Ik wil gastouder worden

Wat kost gastouderopvang bij KindRijk?

U betaalt voor de opvang die u bij onze gastouders afneemt per uur. De kosten hiervoor verschillen, want onze gastouders bepalen hun eigen uurprijs. Daarnaast betaalt u bureaukosten. Deze zijn € 0,79 per uur per kind met een minimum van 25 euro per maand en een maximum van 90 euro per maand per gezin. Als u ons een gastouder voor u laat zoeken, brengen we hiervoor eenmalig opstartkosten van € 25,- voor in rekening. Laten we het iets concreter maken met het een rekenvoorbeeld.

Stel, u heeft twee kinderen die u voor twee dagen per week door een van onze gastouders (met een uurprijs van € 5,25) wilt laten opvangen. Een dag is 8 uur en rekenend met 4 vakantieweken per jaar, neemt u dus maandelijks 128 uur opvang af. Als u ons een gastouder voor u laat zoeken, rekenen we eenmalig €25,- opstartkosten. Als u zelf al een gastouder heeft gevonden, rekenen we deze niet.

U betaalt vervolgens per maand:

€ 5,25 x 128 uur = € 672,- (aan gastouderkosten)
€ 0,79 x 128 uur =
€101,12 € 90,- (aan bureaukosten)

TOTAAL: € 762,-
(uw uurprijs is € 5,95)

Deze prijs is voor u een brutoprijs. U kunt namelijk kinderopvangtoeslag krijgen. Hoeveel is afhankelijk van de uurprijs, uw gezinssituatie en uw inkomen. U kunt hiervoor een proefberekening maken met de voor u relevante gegevens op toeslagen.nl